Bisarr köupplevelse

Standard

Kärleken kom hem med en flaska Mackmyra Preludium 06. Det hade varit en ganska bisarr upplevelse att stå i kö utanför stadens nyaste systembutik 🙂

När han kom dit ringlade redan kön ganska lång utanför – en timme före öppningstid. Längst fram i kön satt ett par personer i varsin sovsäck….Hmmmm….undrar just hur deras natt varit?
Vid halvtio kom systempersonalen ut och bjöd alla i kön på glögg. Folk som skulle in och handla i mataffären vägg i vägg gjorde stora ögon och kom fram och undrade vad som stod på. Så började även en annan kö formera sig bredvid – fylld av andra kunder som inte skulle shoppa whisky.

Kvart i tio kom någon i personalen ut och delade ut kölappar i Mackmyrakön. Kärleken fick nummer 20. Det fanns 48 flaskor att tillgå och kölapparna tog slut ungefär samtidigt som kön tog slut. Sedan öppnade butiken och alla gick lugnt och sansat in, visade upp sin kölapp och fick sin flaska. Hela lagret slutsålt på en kvart, typ.

Så nu har vi en flaska lejongul Mackmyra (jo, Lejonet, det står så på beskrivningen!). Doften ska vara fruktig och aningen rökig med inslag av fat, päron, honung och halm. Smaken ska vara fruktig och balanserad, aningen rökig med inslag av fat, päron, honung, halm och vanilj.

”Den ställer vi in i skåpet” sa Kärleken. ”Gör vi inte alls det”, sa jag. ”Vi måste ju prova!”
Ibland påminner vi lite om Mamma Mu och Kråkan 🙂 Kärleken vill ha whisky för att ha whisky (Kråkan bygger en koja bara för att bygga den, sedan vill han bygga något annat) – jag vill ha whisky för att njuta av den (Mamma Mu fattar inte varför man ska bygga en koja om man inte ska vara i den).

Han brukar inte vara så svår att övertala – rapport kommer när jag har lyckats 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

8 responses »

 1. Klart ni ska provsmaka! Genast nu på direkten… Kan tänka mig att det var en intressant upplevelse att köa! Ungefär som att komma över konsertbiljetter;-)) Personerna som brukar hänga på låset kan inte ha uppskattat tillströmningen!
  Kram!

 2. Ha, jag är superfascinerad över att folk är så till sig över en whisky från mina hemtrakter. Mackmyra som bara är ett gäng hus ute på vischan liksom. 😉
  Måste vara goda droppar som tillverkas där eftersom så många vill ha dem. Borde väl försöka testa nångång antar jag..

 3. Grattis till preludium -06!!!
  Själv orkade jag inte åka till stadens bolag för att köa…och det var nog tur det….H-staden fick bara 24 st…??…jag får nog fixa det från London som vanligt :-))))…annars så kommer jag hem till dig och provsmakar……..KRAM!!!……M.

 4. En liten smärre upplevelse att få stå och köa så där, det har jag aldrig gjort. Njut nu ordentligt när ni avsmakar den goda whiskeyn!!!
  Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s