Synd-om-middag

Standard

Den förvirrade civilingenjören och jag slog oss lösa igår kväll och åkte ner på sta’n. Bussen stannar precis utanför vårt favorithak och det är ju tacksamt när  regnet öser ner.

Eftersom det är extremt synd om oss just nu 😉 slog vi oss lösa rejält. Vi värmde upp med varsin belgisk Chimay och kastade oss sedan över kvällens special. Ekologisk helstekt kotlett med hemkokt äppelchutney, senapssås och ugnsrostad potatis. Rejält käk som fick samsas med Hobgoblin – en engelsk ale. Man skulle ju kunna tro att det var bra så. Men se det var det inte.

Egentligen är jag ingen dessertmänniska. Men igår gick det bara inte att stå emot toscapaj med espressoglass och vinkokt päron. Egentligen var det bara en ursäkt för att få ta in 2 cl var av Samuel Adams Utopias – världens dyraste öl som lyfter  desserten till himmelska höjder. Tur att vi har samma syn på prioriteringar och att köksprojektet börjar närma sig slutet.

Idag skiner solen och vi kastar oss tillbaka till kokplattematlagning. Man kanske skulle ta ut kokplattan på altanen och steka på lite blodpudding?

Om pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

»

  1. Är själv ingen öl-människa, men namnen på sorterna som ni drack låter riktigt spännande! Och Blodpudding låter hur gott som helst!

  2. Oj så himla lyxigt det där lät då!
    Nästan så att jag längtar tills nästa restaurangbesök för min del, när den nu blir 😉
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s