Uppvärmning

Standard

Innan den stora köksrenoveringen bryter ut värmer vi upp med ett annat litet trevligt projekt i påskveckan: Vi byter fönster, altandörrar och ytterdörr i huset. Vi och vi, förresten. Det hela är utlagt på proffs som sköter allt från början till slut. Vi ska bara se till att de som ska göra det praktiska har fria arbetsytor.

Just den lilla förberedelsen inbegriper flytt av 360-litersakvariet. Ett stort akvarium ger med tiden ganska stora fiskar. Vilket gör det lite körigt att tömma ner vattennivån och plocka upp gruset. Allt för att hela ekipaget ska väga lite mindre när vi baxar bort det till ett annat hörn av vardagsrummet.

Nu är det inga pirayor vi har. Men väl en riktigt, riktigt stor och tämligen vresig mal som varit med upp två gånger hittills när vi skopat grus för hand. Inte populärt alls. En gurami tyckte att det var spännande att simma in i plaströret när vi tömde ner vattnet, problemet var bara att det är ett riktigt sug längst in i röret och innan vi fick ut den stora bjässen som satt ordentligt fast var det aningens svettigt. Scalaren behöver sannolikt läggas in på psykakuten för fiskar efter det här äventyret. Han studsar mellan golv och tak och takhöjden är minimal när det mesta av vattnet är borta.

På det stora hela känns det som vi ägnar oss åt plågsamma fiskförsök här idag. Men det vete tusan hur vi skulle göra annars. Att stressa runt de stackarna med håv känns inte heller så bra. Vi betraktar det som uppvärmning inför nästa projekt och det får nog  fiskarna också göra. Om de inte stryker med på kuppen så väntar i stort sett samma resa efter påsk när allt ska tillbaka till utgångsläget igen. Men det har vi inte berättat för dem än.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

4 responses »

  1. Ooooops! Avundas dig inte! Vilket jobb! Kan man inte stoppa fiskarna i en megastor, genomskinlig sopsäck under tiden=? Det är ju så dom säljs på zoo affärer;-)

  2. Oj oj oj ooooj … även utan att veta så mycket om hur fiskar känner och tänker skulle jag verkligen inte vara fisk hemma hos dig just nu. Tur att de inte vet … fast vad vet du om det förresten … vad som väntar dem om igen efter påsk.

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s