22 år sedan

Standard

Igår kväll hände något märkligt.

Det var informationsmöte i slutna sällskapet där nyfikna och intresserade som vill veta mer om vad vi sysslar med i de vackra lokalerna fick komma och titta och fråga. Själv var jag där som medlem i sällskapet och hade med mig en god, och nyfiken, vän.

När jag går runt och hälsar står jag plötsligt framför en nyfiken och intresserad medmänniska. Som dessutom är den barnmorska som hade hand om oss den där söndagen i februari för 22 år sedan när sonen gjorde entré här i världen.

Sonens entré var inte den mest problemfria tillställning man kan tänka sig. Snarare gick väl det mesta snett som kunde göra det. Bitvis var det riktigt kritiskt fick jag veta efteråt. Men det var ingenting som jag eller den blivande pappan förstod när vi var mitt uppe i det hela. Den här barnmorskan är en legend på vårt BB har jag fått veta senare. Med inte för sitt väna och blida sätt utan snarare för att vara bestämd, ja snudd på militärisk, men ändå oerhört lyhörd för de blivande föräldrarna och med en enorm förmåga att stå stadigt och förmedla trygghet och lugn när det kör i hop sig.

Så stod jag alltså där framför kvinnan som sett delar av min kropp jag själv inte sett 🙂 Det var en märklig känsla. Naturligtvis var jag tvungen att berätta. Hon kände förstås inte igen mig och det hade jag inte heller förväntat mig. Det har ju passerat många kvinnor och bäbisar på 22 år. Men fortfarande utstrålade hon ett lugn och en trygghet. Och jag mindes plötsligt detaljer från den där dagen som jag hade glömt. Vilket urtrist väder det var. Narkosläkaren som tappade sprutan i golvet. Färgen på örngottet vi hade bäddat med i landstingets bäbislåda. Och den blivande pappan som fick hjärnsläpp och tyckte att han skulle åka hem och ge katten, som hade varit ensam i 12 timmar, mat när det precis började på att hända saker. Men det fanns en person som satte stopp för det tilltaget, som tur var.

Nu hoppas jag att hon kommer med i sällskapet. Jag vill så gärna prata mera med henne – inte om min egen förlossning – men däremot om hur hon har upplevt sitt yrkesliv och hur det har förändrats genom åren. Det finns hur mycket som helst att prata om.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

10 responses »

  1. Barnmorska, säkert det mest spännande yrke som finns. Roligt, spännande, läskigt och ibland sorgligt. Och en som har arbetat som det länge, måste ha en hel del spännande historier att berätta. Ämne för en bok kanske? Ja, om hon kommer med i sällskapet så får du be henne skriva en bok, så vi andra, som inte är med i sällskapet får läsa det du får höra! Och om hon inte gillar att skriva, så kan väl du skriva? Du skriver ju så bra!
    //Monzan

  2. Så´na representanter för sin kår är guld värda. Just när man själv är som mest utelämnad är det bra att ha de där klipporna vid sin sida … som vet vad skåpet ska stå (och på rätt sätt dessutom)

    Kram!

  3. En bra barnmorska är guld värd och en enorm trygghet! När äldsta fröken föddes så hann vi igenom hela staben… Omväxling förnöjer 😉 Hoppas ni kan samtala vidare om intressanta episoder i hennes och ditt liv!

    • Inga som helst problem. När den nyblivne fadern kom hem satt hon stolt i köket bredvid en liten mus som hon hade fixat. Det var fint väder dagarna innan och jag hade suttit ute och solat näsan en del. Antagligen smet den lilla musen in då…Vi tyckte att katten hade burit sig lite konstigt åt fredag/lördag, men när maken kom hem söndag kväll förstod vi ju varför…

  4. Världen är liten!!! Man träffas alltid två gånger brukar man ju säga. Hoppas att barnmorskan får vara med i sällskapet… då träffas ni fler gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s