Tillbaka till verkligheten

Standard

Jaha – då har man överlevt den första veckan på jobbet efter semestern. Som vanligt undrade jag lite i söndags kväll om jag skulle minnas portkod, inloggningskod på datorn och allt annat jox man behöver hålla reda på för att bidra till maskineriet i saltgruvan. Som vanligt släppte jag den tanken lika snabbt som den kom och som vanligt så satt allt i fingrarna när jag väl kom dit.

Lite förvirrat var det i måndags – vad tusan var det jag gjorde egentligen i början på juli? Men så småningom trillade bitarna på plats och resten av veckan har rullat på rätt bra. Jag trodde nog att det inte skulle bli någon tur till huvudstaden första veckan, men nähä…I torsdags var det bara att ge sig iväg över dagen så projektet hålla-X2000-under-armarna har dragit igång även det 🙂 Faktum är att det känns kul att vara igång igen. Det kommer att hända en hel del spännande saker och jag har ett par rejäla utmaningar att sätta tänderna i under hösten. Och då trivs jag väldigt bra.

Helt rätt alla – i torsdags var det inte läge att spana på stjärnor 🙂 Regnet vräkte ner även i mitt lilla hörn av världen. Och inte nog med det – på eftermiddagen kom en hagelskur som gjorde att det helt plötsligt såg ut som en dag i mitten på mars. Halvmörkt, grått och snödrivor här och var. Nej – jag skojar inte. Själv upplevde jag inte ovädret eftersom jag var på resande fot, men när tåget rullade in mot sta’n på kvällen noterade jag att det låg något vitt i små högar här och var längs spåret. Snö? Omöjligt tänkte jag.

Hålen i taket är  lagade och nu är det bara att vänta på att det fuktiga torkar ur. Tur i oturen att vi var hemma så att vi såg vad som var på gång. Också tur att taket är byggt så att vattnet rann rätt ner där det kom in. Det hade ju precis lika gärna kunnat leta sig vidare och samlats någon helt annan stans och sedan börjat läcka vid ett senare tillfället. Vatten är livsviktigt. Men på fel ställe vid fel tidpunkt blir det katastrof.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

8 responses »

 1. Ni hade verkligen tur i oturen med taket! Vi råkade ut för något liknande i sommarstugan och det tog hur lång tid som helst innan problemet kunde åtgärdas. Hur mycket det kostade ska vi inte tala om för av någon märklig anledning täckte inte försälkringen skadan.

  Inloggningskoden ja. Nu blev jag rejält svettig. Den har jag totalt glömt bort! Suck…

 2. Vattenskador är var mans skräck. Huga.

  Jag har hört talas mycket om den berömda hagelskuren men här ute gick den spårlöst förbi.

  Skön lördag på sig. 🙂

 3. Varje gång det hällregnar, vilket verkar vara varje dag, så gläds jag åt att inte bo i hus. Vattenskada var alltid min stora nojja…

 4. Usch för vattenskador.

  Jag har inte packat upp min portfölj sedan den andra veckan i juni, kanske det finns något gammalt äpple där brukar jag tänka när jag vandrar förbi den i hallen.

  Det blir en överraskning på måndagmorgon, du har tur du som redan har gjort din första vecka.

  Ha det gott

 5. 1. Innan jag åkte på semester skrev jag faktiskt en Post-it lapp med det jag höll på med. Det är sant. Brukar glömma så lätt 😉
  2. Du hade då verkligen tur med taket, men hur går det med den förlorade utsikten?!

 6. Det var väl tur att minnet kom tillbaks. Annars hade du väl bara fått söla hela dagen och hur hade det sett ut? 😉 ja, vädret nu vet jag inte vad det är med. Nu i några dagar har morgonen känts som en höstmorgon. Inte alls kul. Augusti är inte ens slut… Tur att sommaren kommer tillbaks nästa år! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s