Hemtrevligt

Standard

Ingenting går upp mot att sitta inomhus och lyssna på när regnet smattrar på taket och fönsterrutorna. En brasa, en god bok och en kopp te därtill och hemtrevnaden är total.

Kärleken och jag myser istället till ljudet av vattendroppar som faller så sakteliga från taket ner i en tioliters hink. Idag står regnvädren dessutom på kö i vårt lilla hörn av världen, så hemtrevnaden är total 🙂

Men vi har fyra små hål i taket som man kan titta på himlen och stjärnorna genom. Mysigt!

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

9 responses »

 1. Tycker att smattrande regn är nog det mest romantiska som finns (dock inte hela tiden som den här sommaren i Sverige). Då vi inte har ett tak – alltså ett sådant rakt över våra huvuden som i ett hus (vi bor i lägenhet) så har vi varken 10 liters hinkar eller hål som man kan se stjärnhimlen genom.

  PS. Ser man stjärnor när det regnar. Men du tänker väl på när regnvädren inte står på kö 😉 DS

 2. Nu reflekterade jag över att Prudie har blivit Prudie eller så kanske jag bara har missat det tidigare! 🙂
  Kom av mig såpass att jag helt glömmer det hemtrevliga ”dripp, droppet” och stjärnhimlen 😉

 3. Du har dina ”positiva” *fniss* glasögon på dig förstår jag … Men … kan du se stjärnorna när det är regnmoln som öser ur sig. En stilla undran bara.
  Kram!

  Vi får verkligen hoppas att det slutar regna som det gör. Det har inte regnat måttligt heller i Stockholm på seneftermiddagen idag heller. Fullständigt öste ner.

 4. var i en butik igår när himlen ”öppnade sig”. Det kom SÅÅÅ mycket vatten ner att det kom in i butiken- då hade inte fyra små hål varit så trevliga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s