Tantmys och annat mys

Standard

När tårarna hade torkat på Arlanda i torsdags satte jag mig på tåget in mot sta’n igen för att sedan ta mig ut i skärgården. Långt därute har min bästa kompis från skoltiden slagit sig ner. Mitt i skogen, granne med havet och klipporna.

Första kvällen ringde kompisens mobil – mitt i middagen. Det var en av våra gemensamma bekanta, en herre i 60-årsåldern. Han hade ett akutärende som krävde min kompis hjälp, gärna på plats, 40 mil bort. ”Glöm det”, sa min kompis och berättade att jag var på besök och att vi hade semester. ”Aha”, sa bekantingen, ”ni ska ha tantmys”. Och tantmys blev det! Vi har:

 • Vandrat längs havet. Igen och igen och igen.
 • Suttit och glott ut över fjärden.
 • Pratat, pratat, pratat.
 • Löst samtliga världsproblem – stora som små.
 • Druckit vin. Flera gånger.
 • Ätit god mat.
 • Outletshoppat lite i Gustavsberg.
 • Plockat fyra liter kantareller och ätit upp den största delen av dessa.
 • Besökt kompisens mamma och fikat och fnittrat tillsammans med henne. Det gick precis lika bra att fnittra som för 35 år sedan 🙂
 • Bara varit.

Till saken hör att min kompis är en lika stor marschnörd som jag är – så vad passade bättre än att besöka Stockholm Military Tattoo på lördagkvällen? Det blev en toppenkväll som tyvärr stördes rejält av ordningsmakten under den första timmen.

Precis när programmet hade börjat dök en polishelikopter upp från ingenstans. Den stod sedan och hovrade (det heter väl så när en helikopter står stilla i luften) precis över oss med den påföljd att vi knappt hörde musiken. Helikoptern gav sig iväg, men kom tillbaka gång på gång. Vid ett tillfälle ställde sig en man i publiken upp och viftade bort helikoptern. Det initiativet utlöste en spontan applåd i publiken och flera hängde på viftandet. Helikoptern gav sig iväg – men kom tillbaka igen efter en liten stund.

Jag förstår att de hade jättefin utsikt däruppe – men fattar de inte hur mycket de störde?? Och jag kan inte tänka mig att det här var ett event som krävde polisbevakning medelst helikopter. Andra avdelningen genomfördes helt utan helikopterljud så jag gissar att någon ringt till polisen och påtalat problemet.

Det var fyra dagars tantmys i sammandrag. Nu väntar fyra dagar annat mys – Kärleken och jag ska på minisemester.

Over and out!

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

15 responses »

 1. Oj vad mysigt det lät! Vilken lycka att ha en vän som funnits så länge i ens liv 🙂 Kantareller är goda och jag vet hur de ser ut men tror ändå inte att jag skulle tordas plocka dem själv i skogen, men gotti gotti.

  En minisemester med kärleken låter väl inte heller helt fel.
  Sköt om ER nu.

  Vad kul att 17 får dela värdfamiljen med en tjej från Österrike, visst var det så?

  Kram!!

 2. Vilka underbara dagar! Inte bara en kort kväll eller en ev söndag som jag brukar lyckas klämma in.

  Jag har faktiskt aldrig varit på dessa Military Tatoos, vilket kanske är synd för jag älskar militära trummor!

 3. Det låter inte som om att det går någon nöd på dig. Helt underbara dagar, verkar det som. Förutom att din dotter nu är frisläppt 😉 Alltså.. Utsläppt kanske var ett bättre ord… Utsläppt i den stora världen.. 🙂

 4. Underbart tantmys, vilka dagar med promenader, fniss, snack, kantarellplockning och och och … tattoo om än med polisstörningsinlsag. Den sommarkaramellen kan du suga på länge. Hoppas nu också att du får en till god en, sommarkaramell, att suga på i höst och vinter. Men det får du säkert med Kärleken på er minisemester. 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s