I stormens öga

Standard

Tre personer far runt som förgiftade illrar här hemma just nu.

Testosteronfalangen åker till Holland i natt. De ska precis som förra året vara fältartister på Njimegenmarschen som går av stapeln i veckan som kommer. Det är ingen hejd på allt som ska packas när två hobbymilitärer ska vara borta i tio dagar. Och hela tiden ska just jag kopplas in på frågor i stil med ”var är mina gröna långkalsonger?”. Hur tusan ska jag kunna hålla reda på det? I sanningens namn ska sägas att 19 som vanligt är stencool och har det hela under kontroll. Lika lugn som 19 är, lika uppjagad är hans far. Kärleken lider av grav packningsångest i vanliga fall. Tio dagar utomlands med militära förtecken är nästan så att det blir för mycket 🙂 Själv förstår jag inte riktigt hur svårt det kan vara – med sedvanlig militär grundlighet så finns det förstås en packningslista. Det är väl bara att följa den?

Den tredje förgiftade illern är förstås 17 – fast i jämförelse med sin pappa så är hon lugn som en filbunke om man betänker att hon ska åka till en annan världsdel och vara borta tio månader, inte tio dagar 🙂

Själv ska jag inte åka någonstans alls förrän på onsdag, om man inte räknar någon tur ner på sta’n i början på veckan. Så jag betraktar mest kaoset. I stormens öga är det ju lugnt 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

5 responses »

 1. Ibland blir vikten av att befinna sig på rätt plats så tydlig 🙂 Husse brukar bli lätt hispig när han ska packa och för att inte missa något så packar han i princip allt!

 2. Packa är bland det värsta som finns. Packa upp är heller ingen hit, men det brukar gå lättare om man bara tar väskan och håller den upp och ned över tvättkorgen när man kommer hem. Så får man fiska upp tandborsten bland strumporna förstås… nej, nu svamlar jag visst iväg.
  Hej, säger jag istället. Må helgen bliva lugn. 😉

 3. Det var till att ha skållade kattor som irrar omkring 😀
  Förstår att det är jäkt och stress och planering av allehanda grejor. Gröna långkalsoner kan vara knepigt att hålla ordning på, de är aningen hala och springer lät och gömmer sig.

  Sköt om dig vännen, mejlade dig häromdagen, har du fått det?

  Kram

 4. Ja packningslistan var finns den, när man väl behöver den? 🙂
  Skönt att befinna sig på rätt plats i ”kaoset” Ha det!

 5. Känner igen mig i packningsångest, men den kommer inte förrän tiden är knapp, innan sitter jag mest och tänker, filosoferar över livet:-)

  En befriande tanke att aldrig behöva packa, utan bara dra iväg, smått opraktiskt när man anländer dit man ska vara och inser att man inget har med sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s