Utflykt

Standard

För två år sedan gjorde vi en påskutflykt. Den gången låg temperaturen runt nollan och det hade vräkt ner blötsnö under natten. Efter en sådan upplevelse tar det ett tag att tina upp igen. Nu två år senare kändes det som en god idé att göra ett nytt försök 🙂  Samma tur runt slätten, upp på berget, samma sällskap (minus alla tonåringar – det är ingen som vill följa med längre) – men ett helt annat väder!

pict2863

Så här såg det ut för två år sedan på Annandag Påsk…….

dsc_0010

Idag var det betydligt trevligare……

Vi har haft en härlig dag i solskenet. Fåglarna kvittrade som tokiga, backarna lyste blåa av uppskattningsvis en miljard blåsippor och även vitsipporna börjar på att komma så smått. Matsäck på bergets topp smakade hur gott som helst när solen värmde i ansiktet. Vi hann med en avstickare till Vadstena också där klosterliljorna blommade som tokiga och en nunna i full utstyrsel ilade förbi oss medan vi beundrade blomsterhavet. Solen sken i Vadstena också, men vinden var lite kall från Vättern så vi bestämde oss för att spara glassen vi hade planerat för till en annan gång.

dsc_0018

Ett hav med klosterliljor.

dsc_0015

Så här ser klosterliljorna ut på nära håll.

Vi har haft en härlig avslutning på påsken – men jag gillar inte taggen i halsen som dök upp i går kväll. Det har jag inte tid med alls nu.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

8 responses »

  1. Visst är det helt ofattbart? Vi åt påskmiddag ute i trädgården iklädda shorts!!!! Bäst man passar på, vem vet hur det kommer se ut i sommar 🙂

  2. Vilka fantastiska bilder… vilket blomsterhav… en skön påsk har vi nog haft lite till mans och kvinns från norr till söder… Jag som trodde du bodde i Skåne… men du bor alltså lite längre norrut i landet. När jag var barn hade vi sommarställe vid Vättern nära Gränna i Vättersmålen… där ett motell ligger i dag.. Motell Vätterleden… och dääär… där hade vi en blåsippsbacke som alltid var som ett blått hav under träden… Vilka minnen du satte igång. 🙂 Kramar!

  3. Klosterliljorna var underbart vackra, funderar på om jag har sett dem i sådana mängder förr?
    Härlig påsk eller hur? Alla verkar nöjda med solen och värmen det är inte illa.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s