Högtidskläder

Standard

brollopDet låg ett litet, handskrivet rosa kuvert i posten i onsdags. Jag hade mina misstankar om vad det kunde vara – vad som skulle hända berättade nämligen den ena huvudpersonen för mig redan i höstas. Men då visste hon bara att – inte när eller var eller hur.

Vi är bjudna på bröllop i sommar – hela familjen! Det är min brors äldsta dotter som gifter sig med pojkvännen som hon varit tillsammans med i närmare 10 år. I slutet på juni ska det hela gå av stapeln. Det blir ett ”citybröllop” i en gammal kyrka mitt inne i sta’n och sedan gardenparty nära havet.

Det har diskuterats en del om högtidskläder hemma den här veckan. 19 och jag var nämligen ute på en lite märklig shoppingrunda i början på veckan. Jag blev inkallad som rådgivare när 19 skulle köpa frack med väst, fluga, lackskor och hela baletten till en bal han ska på i början på juni. Därför blev 17 aningens bekymrad när hon läste att det var Klädsel: Kavaj på bröllopet. ”Varför skriver de bara vad killarna ska ha på sig? Jag kan väl inte ha kavaj heller”, muttrade 17. ”Eller måste jag det? Fast då blir det problem, för jag har ingen kavaj. Den jag hade när jag var på begravning för tre år sedan har jag vuxit ur.” 

 Jag lugnade 17 med att ”Kavaj” betyder att du ska mörk kostym om du är kille. Som tjej har man då en lite finare klänning, eller två-delat. Det behöver inte vara en massa paljetter och glitter, det satsar man på om det är smoking eller högtidsdräkt som gäller. ”Hur vet du allt sån’t? Och hur kunde du veta att brorsan ska ha vit väst och lackskor till fracken på balen?” frågade 17. ”Måste man kunna sånt när man är vuxen?”. Jag log outgrundligt mot min dotter och sa ”Sån’t vet man bara…….och vet man inte googlar man”.

Det ska bli roligt att gå på bröllop – det var väldigt länge sedan det begav sig senast. Fast lite mörkrädd blir jag ju när jag betänker att fröken K som ska gifta sig föddes den första sommaren Kärleken och jag var tillsammans. Nu är hon vuxen, driver ett eget, mycket framgångsrikt företag och ska gifta sig. Sedan står det kanske inte på förrän brorsan – min bror, alltså – blir morfar…..Hur gick det till? Och var tog åren vägen?

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

6 responses »

 1. Så roligt att ha ett bröllopt att se fram emot i sommar! Men jag håller med dig, vart tog åren vägen?! Själv är man ju lika ung fortfarande… Eller hur 😉

  Absolut – inte en dag över 29!!! Bröllopet är f ö i dina krokar – så vi kanske springer på varandra 🙂
  //Pruddan

 2. Ååååh! Blir alldeles grön i fejan av avund…..Vill också gå på bröllop snart….. 😉
  Nåja, vad är väl en bal på slottet…?
  Och OM jag skulle vara riktigt avundsjuk skulle jag ju inte unna er glädjen att få gå på bröllop….Säger så här i stället…..Ni är avundsvärda…

  Ha en fin påsk!
  /Deercaten

 3. Å, vad kul! Jag blir alltid så varm och glad när jag läser om kärlekar.
  Kul att dom gifter sig i den kyrkan, för jag tror jag vet vilken du menar.

  Ha en skön påsk.
  Kram 🙂

  En riktigt skön påsk till dig också!!
  Ungdomarna bor inte här i sta’n, däremot tror jag att Znogge vet rätt väl var kyrkan ligger 🙂
  Om det kliar i fingrarna efter lite ogräsryckning vet jag annars ett ställe där det är ganska gott om sån’t….

  Sköt om dig!!
  /Pruddan

 4. bröllop är alltid kul. Själv tror jag att jag kommer också att bli inbjuden, men det blir i Ryssland! Hur tar man sig dit?

 5. Ja sådana tankar dyker upp … allt oftare… hur gick det till… vart tog alla åren vägen… allt oftare när syskonbarn…egna barn… gifter sig får barn…

  Trots att man ibland tycker att det är lite krångligt med alla klädkoder är det rätt kul i alla fall att de ”hänger kvar” och man får klä ”upp” sig lite grann….

  Det blir roligt i sommar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s