Du kan inte ha varit nykter

Standard

Hemma igen efter två jobbdagar i huvudstaden och två lediga, ladda-batterierna-dagar ute i skärgården hos min kompis. Vi har haft det helt otroligt lugnt och skönt 🙂

Förutom att dricka rödvin, uppdatera oss om varandra och våra ungdomar, diskutera jobb och stresshantering, kärlek och sex, och lösa samtliga världsproblem (japp – det är klappat och klart nu, så jag väntar bara på att Bush och Riksbanken ska höra av sig…vi slog till och löste den eviga frågan om hönan och ägget också när vi var klara med Finanskrisen) – har vi ätit god mat, vandrat läääänge längs havet,  hälsat på kompisens mamma som jag inte träffat på närmare 30 år och plockat lite svamp.

Vi har haft det trevlig och mysigt på alla sätt och vis, men det vassaste var nog kanske vårt lilla äventyr i går kväll. Vi gick en slingrig och ojämn liten stig genom skogen, fortsatte över hala klippor och kom till slut fram till en liten, liten röd stuga placerad två meter från havet. Den lilla stugan innehåller en vedeldad bastu och där satt vi länge (det var nog då Finanskrisen fick sin slutgiltiga lösning, tror jag…) i en behaglig värme. Då och då sprang vi ut och kastade oss rätt ner i det 10-gradiga havet och sedan in i värmen igen. Det var alldeles stjärnklart, månen hängde mitt på himlen och lyste upp en lång mångata i havet. Det var magiskt!

”Du kan inte ha varit nykter igår kväll om du vinterbadade på det där sättet” var Kärlekens kommentar när jag berättade om mina höstliga simturer i Östersjön. Vi var faktiskt hyfsat nyktra 🙂 promenaden i mörkret över de hala klipporna kräver att man är stadig i benen och har koll på var man sätter fötterna, visst hade vi med oss varsin liten öl till bastun. Men mer än så blev det inte. Iaf inte då 🙂

Efter närmare en och en halv timmes bastande och badande vandrade vi tillbaka över klipporna och genom skogen tillbaka till kompisens hus. Vi hade gjort det väldigt lätt för oss med maten den här kvällen – vi plockade fram diverse skaldjur, aioli, goda ostar och svalt vitt vin ur kylen. Sedan satt vi lääääänge och njöt av maten – och det vete 17 om det inte var då hönan och ägget klarnade för oss. Men det är en annan historia 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

12 responses »

 1. Det låter underbart, Prudie! Så bra att det blev fint efter de senaste veckornas elände. 🙂
  Ha en skön fortsättning på kvällen.
  Stor kram, nästan-vinterbaderska.

 2. Vad häärligt du haft det!! Hade nog också tagit mig ett dopp när bastun är såpass nära! OM man mot förmodan var onykter innan så garanterat att man nyktrar till i det kalla vattnet 😉 Den där tallriken ovan hade jag mer än gärna huggit in på! Ha det

 3. Såå härligt det låter! Blir riktigt avundsjuk där jag sitter i mitt lite mörka kontorsrum och istället för att jobba, sitter o läser på några bloggar 🙂 Men allvar, det finns nog inget som är så underbart som att vinterbada!
  Jag gör det sporadiskt några gånger om året men favoriten är i februari – april när det är minusgrader ute men soler lyser.
  Fick dock precis reda på att mitt favvis bad här i Malmö ska stänga för renovering from januari 😦 var i hela friden ska jag då gå?? men men nu måste jag jobba en stund.. ha en bra dag!

 4. Åhh så härligt… allt… och med väninnan också. Fick mig att tänka på många stunder med Margith, min allra som käraste väninna, i fäboden med utsikt över Orsasjön, på Femöre, eller … ja iallafall tillsammans lösande alla världsproblem… Kram på dig och vad skönt att du fick det så skönt och lugnt och roligt som hade det så tufft förut…. Kram!

 5. Jag blir lyriskt och lycklig när jag läser om din härliga upplevelse och vilken avslutning med skaldjur hel i min smak.
  Tack för att jag fick delta sittandes här på min ända.
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s