Surr, surr

Standard

Testosteronfalangen kom iväg i god ordning mot Holland och den stora fyradagarsmarschen i Niijmegen sent i går kväll. Vi hämtade upp en kollega på vägen och efter det var kombin proppfull. Tro’t eller ej – men killarna slog 16:s packning till konfalägret med hästlängder 🙂 Trots att de kommer hem om tio dagar.
Instrument, civila kläder för olika väder och två kompletta militärunifomer per person tar plats. Det var beordrat både fältuniform med kängor och paraduniform med skor. Dessutom får inte någon liten detalj till någon av uniformerna lämnas hemma, är det beordrat att regnkappa, regnställ och olika varianter av tröjor och skjortor ska med, så ska det med. Så är det bara. Konceptet bygger ju på att alla ska se lika ut.

Min lördagmorgon har börjat på bästa tänkbara sätt. Jag åkte iväg strax efter åtta och köpte färska frallor. Sedan har jag suttit på altanen på framsidan och ätit frukost och läst tidningen omgiven av  ett härligt hummelsurr och fjärilar av alla möjliga slag. Jag har planterat lavendel och vita rosor längs en hel vägg och lavendeln blommar intensivt nu och lockar till sig varenda humla och fjäril i grannskapet. Dessutom har mina blomlådor på framsidan stortrivts i vädret som varit hittills, inte för soligt och tydligen för dem lagom mycket regn. Jag har petunior i tre olika blå toner varvade med blå hänglobelia i lådorna. Det växer så det knakar och humlorna gillar även de här grönsakerna. Låter lite märkligt kanske att något växer och trivs hos betongfreaket, men ingen regel utan undantag.

Sämre start på en ledig lördag kan man ha 😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

13 responses »

 1. Det är onekligen en härlig morgon, fast det var utlovat regn. Planeringen här hemma föll med vädret. Inte kan man tvätta åtta maskiner tvätt när solen skiner? 🙂

 2. Lavendel, och andra kryddväxter är underbara just för att humlor och små bin älskar dem. Just lavendel är jag svag för, när man går förbi och stryker handen över dem. Inomhus, i påsar, tycker jag det är rent vedervärdigt. Njut nu av semestern, och väder, vem bryr sig om väder, njuta kan man göra ändå!

 3. Jag funderar lite på om man skulle våga sig på att baka lavendelskorpor. Men det kanske blir lite too much?
  Läset någonstans att man kan låta några blommor dra i vanligt strösocker och sedan använda sockret när man bakar. Då blir det inte så mycket tvålsmak. Jag har lite svårt för koriander som jag tycker smakar mest parfym, så jag är inte säker på att det funkar med lavendel i maten….
  Någon som har provat??

 4. Jag har lavendel utomhus, kan inte ens ha den på verandan för att det luktar för mycket. Den är en trevlig doft på avstånd, dessutom så tycker jag att blommorna är vackra, sirliga på något sätt inte för blaffiga. …..

 5. Och jag såg till mina krukor med blå petunia ,penséer och lobelia… de ser allt ut som om de skulle behöva en rejäl torka nu!

 6. De har en tupp uppgift framför sig att marschera fyra dagar i sträck. Jag har personligen inte deltagit i marschen men varit med och gått på hemmaplan för att eventuellt delta. Tyvärr blev det inte så. Men jag tror inte att jag är ledsen för det, även om det måste vara en otrolig upplevelse.

 7. Killarna ska inte marschera Akson – de ska vara fältartister under hela marschen, så det är inte ett dugg synd om dem 🙂 Jag gissar att de blir utkörda till vätske- och matkontrollerna och sitter där och konserterar medan de som vandrar tar en paus och sedan fortsätter vidare.

 8. Jag äääälskar lavendel (oxå – precis som så många andra kryddväxter). Lavendelskorpor är så gott, men jag har aldrig bakat dem själv.
  Slipper du mördarsniglar … för annars gillar de särskilt petunior märkte jag förrförra året då jag till slut gav upp den i mitt tycke självklara rätten att ha petunior 😦

 9. Jaha, ska de ”bara” vara fältartister. Hoppas att de får några trevliga dagar nere i Holland.
  Lavendelskorpor låter verkligen gott! Jag stannar till på en fika på vägen upp!

 10. Du är så välkommen Akson – men skorporna är nog inte klara till dess för först ska blommorna torkas och sedan ska de ligga och dra i sockret i minst två veckor och sedan kan man baka. Fast 16 är en fena på att baka muffins så det kan vi alltid bjuda på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s