Rivstart

Standard

Det blev en rivstart på semestern för min stackars make…. 🙂

Vattenkranen i köket har varit lite besvärlig ett tag, det har varit trögt att sätta på och stänga av vattnet. Igår kväll släppte helt plötsligt alla spärrar och det gick hur lätt som helst att vrida reglaget på kranen. Problemet var bara att vattnet skvalade oavbrutet – det gick inte att stänga av.

Kärleken var måttligt glad över att behöva vika sin långa lekamen dubbel och krypa in under diskbänken i går kväll. Den flaska vin vi delat på till maten gjorde heller inte precis det hela enklare 🙂 Till slut lyckades han iaf plugga igen rören till kökskranen, så vi behövde inte stänga av vattnet i hela huset. Det underlättar ju onekligen en del om man kan duscha och spola i toaletten utan att först behöva mickla med huvudkranen.

I morse var vi tidigt ute och handlade en ny kran. Men givetvis har det tillstött komplikationer – rörinstallationen i köket är gjord av en rörmokare, med kopplingar som bara rörmokare använder och som inte finns i handeln. Det behövs nya proffsdelar, delar från byggbutiken innebär rörkapningar med mycket små marginaler. Inte så kul om det blir fel på en halv centimeter eller så…

I köket finns just nu en proppfull diskmaskin som inte går att köra, middagsdisken från igår och frukostdisken från idag belamrar den mesta lediga ytan och jag inser att det nog blir att tömma diskmaskinen och ta en diskstund i badrummet senare idag. Låter väl helt underbart, eller hur?

Kärleken har åkt ut ett varv för att leta koppling, jag håller alla tummar jag har för att han ska hitta något så att vi kan modernisera köket med lite rinnannde vatten. Det vore inte så dumt 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

8 responses »

 1. Oj, det var verkligen ingen rolig början! själv känner jag en vag oro när jag läser ditt inlägg. Det är stopp i vår ena vask och något läcker från den… Husse och rörläggningsarbete är nästan en katastrof! Hoppas din kärlek är händigare så ni slipper vadarstövlar inomhus…

 2. Det finns ju stunder när jag är så lycklig över att bo i vanlig hyreslägenhet… när något händer ringer vi fastighetsskötaren och han kommer och fixar allt. Kanon… men klart att hus är mysigt att ha på ett annat vis.
  Arma mannen som fick vika sig dubbel och joxa runt där under skåpet.
  Kram

 3. Ohhh det där är inte roligt, dotra hade så för lite sedan och de lyckades också avstyra en vattenkatastrof, turligt nog har vi en elkille här i samhället som brukar rädda invånarna från olika missöden.
  Kramizzzzz

 4. Asch det är inget skoj. Vi, dagens människor är alldeles för beroende av materiella saker som diskmaskiner och annat. Man inser detta när det krånglar..fy sjutton säger jag bara. Vi har haft strul med avloppet för ett bra tag sedan och det konstiga med det är att rören under husen går sina egna vägar, inte som på ritningen..huruvida detta kan vara möjligt? Huset är visserligen gammalt men rören är ju nya. Hela huset har förresten en hel del kluriga anläggningar som förra ägaren av ren snålhet pulade med själv.

  Spisens elektrisitet och koppling har varit en ren hälsofara som byttes ut för 3 år sedan..tur att man inte fått en stöt säger jag bara. Elektrikern frågade hur vi kunnat ha det så och vi var ju tvungen att förklara att det var förra ägaren som gjort detta.

  Ha det nu så bra och hoppas att din man hittar lösning på rören.

 5. Just nu…Femöre (sommarstuga) utedass och i och för sig dusch utomhus…långsamt strilande…och tålamodet med livets förtretligheter växer … konstigt nog. Förväntningar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s