Nära ögat

Standard

Kärleken gick på semester igår och det var en lite lätt skakad make som hämtade mig på jobbet på eftermiddagen när regnet öste ner. Han hade varit ett par centimeter från att börja sin semester på ett sätt som inte hade varit roligt alls.

Vädret var kvavt och hett hela dagen igår och framåt fyratiden hängde åskmolnen tunga på himlen. Det blev en riktig urladdning med blixt, dunder och skyfall, ungefär samtidigt som Kärleken satte sig i bilen för att köra in till stan.

På måndag är det dags för 18 att köra upp första gången – och det satt Kärleken och tänkte på när han körde bil. Han närmade sig en buss som stod på en hållplats och tänkte ungefär som så att ”det här är ju en situation som 18 skulle kunna torska på när han kör upp. Man måste ju kolla ordentligt, gärna under bussen och se om man kan se några ben som är på väg att springa över gatan framför bussen.”

Kärleken kollade och såg benen på en kille som hade väldigt bråttom. Han sprang ut, framför bussen. Och eftersom det var skyfall var gatan såphal så det bar sig inte bättre än att killen halkade och blev liggande som en platt sill, mitt i gatan, mitt framför bilen.

Så fort det hade varit gjort…..eftersom det regnade så mycket var sikten dålig och allt vatten gjorde att det kanske inte hade varit så enkelt att få stopp på bilen. Killen hade bråttom i regnet och sprang, samtidigt som han kanske kastade en snabb blick över ena axeln. Som tur var körde Kärleken långsamt och tänkte aktivt på riskerna – antagligen tack vare 18:s kommande uppkörning.

Hu……det var nära ögat att olyckan var framme.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

4 responses »

  1. Det var nog försynen som räddade den pojken.. Om din kärlek inte tänkt så dant på den kommande uppkörningen och riskerna vid en ”sån” situation så hade det aldrig slutat väl.. Hade pojken änglavakt, ja, vad ska man annars tro… Ha det gott och trevlig semester!

  2. ojoj, det är verkligen farligt sånt där, springa i regn, bilen kan ju få vattenplaning också om man försöker panikbromsa. Tur i oturen att inget värre skedde. Kramar.

  3. Förstår att Kärleken var skärrad, tänk vad lätt det kan hända saker. Vilken himlans tur att han körde sakta!!!!
    Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s