Graduation

Standard

graduation

Igår slutade 16 nian – traditionsenligt iklädd sin engelska skolas klarblå cap and gown.

Det blev en fin avslutning där rektor höll ett tal till ”the graduates” där han talade om för dem att de är på väg att bli vuxna och att vara vuxen ”can sometimes be a bit boring – so please, do remember to have a lot of fun. Play music, watch football and enjoy life”.

16 och hennes kompisar fick gå upp klassvis på scenen och alla fick motta sitt betyg från Mr Headmasters hand. På uppmaningen ”You can now consider yourselves graduated” vek alla över sitt ”tazzle” (tofsen på den platta mössan) från ena sidan till den andra och sedan var det klart.

Efter fotografering, individuell och i grupp, och stort hej då i klassrummet fick 16 lämna in sin kappa. Hatten hade hon köpt och iförd sin ceriserosa klänning och hatten käckt på svaj på det långa håret lämnade hon så sin älskade skola för sista gången.

Vi åkte hem med en glad och lycklig unge som lärt sig enormt mycket under fyra år på en skola som passat henne som hand-i-handske. Nu är det ett låååångt sommarlov innan det är dags att börja gymnasiet. Resten av dagen gick i ett rasande tempo med släktbesök och mat och allt annat som hör till en sån här dag.

En dag fylld av glädje och förväntan inför framtiden, men också lite vemod – precis som det ska vara.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

2 responses »

  1. ..minns när min tjugoåring var tio och borta i TRE timmar! Då vi ringde polisen, efter att först ha gått runt till alla kompisar o frågat…
    Men han hade blivit som besatt av alla spikar o skruvar i ett nybygge o kom släntrande med fickorna fulla av diverse metall…
    Nu har han bra jobb o är skötsam…men jag håller med dig om att de måste höra av sig o förtår din vaka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s