Kostnadsmedvetet?

Standard

Så har man jobbat klart för den här veckan, då. Iaf det jag spontant menar med jobb, dvs sitta vid skrivbordet och producera något. Ibland begriper jag mig inte riktigt på hur de resonerar på min nya divison, eller vad man nu ska kalla det ”ben” i organisationen jag befinner mig i nu för tiden.

Jag föll till föga för påtryckningarna till sist och sa OK till en bärbar dator. Men då fick jag veta att det var stopp för alla sådana investeringar. Vi ska dra ner på kostnaderna, en bärbar dator kostar mer per månad än en stationär. Jo jag vet, det var ju det argumentet jag framförde när jag höll emot påtryckningarna i början på året. Men då var det ju praktiskt och smidigt och nästan ett måste för att jag skulle klara mitt nya jobb 🙂

Nu ska jag ägna två dagar åt att åka till Stockholm. Fram och tillbaka varje dag. I morgon är det avdelningsmöte i en och en halv timme. Det kan väl vara OK att åka på eftersom större delen av avdelningen är placerad i Stockholm. Men – eftersom alla på huvudkontoret har bärbara datorer så finns det inga arbetsplatser till mig och kollegan när vi kommer till stan för ett kort möte. Det fanns heller inget annat möte jag kunde få till när jag ändå var på plats. Alltså blir det tåg upp vid tiodraget och tåg hem vid tvåtiden. Inget arbetat eller producerat, men en jäkla massa tågåkande.

På fredag har ”benet” frukostmöte med allmän information. Man förväntas delta om man inte är svårt sjuk eller nästan död, typ 🙂 Jag försökte slingra mig ur det med hänvisning till kostnadsmedvetenheten och det faktum att jag inte kan stanna kvar och jobba något utan måste åka hem efter mötet. Det gick inte hem. Alltså blir det tåg i svinottan (FÖRE klockan sju…..gaaaaaahh) och hem igen strax efter tolv. När jag kommer hem har jag visserligen gjort min arbetsdag i timmar räknat. Men fortfarande inget producerat, bara en jäkla massa tågåkande en dag till.

Varför stannar jag inte kvar över natten då? Därför att jag inte har något jobb att uträtta torsdag eftermiddag, utan måste i ren teknisk mening ta komp eller semester en halv dag, om jag inte bara ska sitta av tiden. Och så kul är det inte att gå på stan och bo på hotell. Det finns ju ett och annat att pyssla med här hemma, om man säger så…

Summan av kardemumman blir två dagars arbete vid skrivbordet mindre, en massa kostnader för biljetter och om det jag ska ägna mig åt kommer att tillföra så våldsamt mycket vet jag inte. Jag är skeptisk 🙂 Det är lite för mycket sila mygg och svälja kameler enligt mitt sätt att se på det hela.

Men – that’s the way the cookie crumbles i min nya värld, så det är väl bara att åka med och gilla läget 😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

12 responses »

 1. Känner såå igen! Dels hur konstigt det blir ibland när man funderar på var storföretag lägger pengar och arbetstid. Dels att ju äldre jag blir desto mindre benägen är jag att ställa upp med personligt omak och fritid på sådana meningslösheter. Men i vissa fall är det ju bara att bita ihop ju….

 2. Ja du, det är ofta man får gilla läget, det har jag också gjort idag *skrattar*.
  Men visst tänker de underligt ibland de som så att säga ”bestämmer”.
  Kramizzzzzzzar

 3. och kostnaden för alla resor kanske utgör mer än skillnaden mellan bärbar och stationär. Den skillnaden har dessutom krympt; behöver man inte en värsting så kan man få en hyfsad bärbar för 5000 kr. Min kostade 4800 med moms (believe it or not) och jag är jättenöjd med den!

 4. Men gud så fånigt det kan bli ibland. Känner igen tänket. Kostnader tas för principens skull typ.

  Nåja, om du nån gång har en stund över i Sthlm får du väl ringa mig så tar vi en fika :-).

 5. Som om det inte vore nog är vi ju dessutom två som gör samma resa för att få umgås med övriga kollegor en stund och äta vegetarisk pastasallad. Jag är ju dessutom extremt hungrig av mig så det blir några extra pin-poäng där.
  Hoppas vi får lite parmaskinka till frukosten vi ska på imorgon. Tjipp!

 6. Låter ju som moment tjutvå det där jobbet du är på…jag skulle ha blivit galen! Men som sagt…har man gjort vad man kunnat så är det väl bara att gilla läget…ja…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s