Vårblommor

Standard

Jag var ute och powerwalkade en timme på förmiddagen i solen. Blåsipporna var i full fart på det vanliga stället. När jag kom hem fick jag för mig att jag skulle kolla hur långt våren kommit hemmavid. Så jag stack ut näsan en stund i det trädgårdsliknande utrymmet på baksidan av huset.

Det var gott om små och stora blommor därute. Jag blev nästan förvånad när jag började räkna efter….Julrosen blommar med stora vita blommor och har gjort så sedan i januari. Jag hittade krokus, snödroppar och vintergäck. Dvärgirisens mörkblå, liljeliknande blommor lyser mot det bruna gamla gräset. Det är gott om balkansippor och några stycken har redan slagit ut i olika blå toner, primulorna jag satte ut förra våren lyser gula, nya skott kommer på både rosorna och klematisen. Grannens vårstjärnor som så villigt har spridit sig in till oss börjar också på att blomma så smått. Rabarbern lyser rosa i den svarta jorden. Allt är rekordtidigt i år.

Jag hörde på TV att vintern skulle göra comeback till påsk – men det lyssnar jag inte på just nu. Väderprognoser har ju slagit fel förr……

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

6 responses »

 1. Helt otroligt. Det måste skilja flera månader årstidsmässigt. Här är det snö i drivor, senast idag snöade det minst 7centimeter på vår uppfart. Mannen var ute och drog skyffeln. Drivorna på vår uppfart är lika höga som mig.

 2. Tycker det är vår i luften jag…Vackra dagar har det varit också. Jag tror på en tidig vår, jag:-)

  Ha en fortsatt bra helg!

 3. Man kan ju undra om vi bor i samma land *skrattar*!!!! Här har det snöat hela dagen, vi har helt plötsligt fått ett härligt vinterväder, men jag tycker nog att det har snöat färdigt för denna vintern!!!
  Kramizzzz

 4. Haha, håller med Lejonet fullständigt, där bet du dig i svansen Betongbruden 😉
  Det är samma lika här, våren gör stormande framsteg, icke att nån vinter släpps fram här inte!
  De där små irisarna har jag också, de är otroligt vackra, det tycker Tittilila också och det riktigt kliar i ungen efter längtan att plocka dem. Idag har vi därför varit hos en granne och plockat istället, de är här bara under högsommaren och ser inte sina vackra blommor så vi har faktiskt fått lov att plocka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s