Ändrade framtidsplaner?

Standard

Han är för söt, min store, lille son 🙂

Den unge mannen kände sig lite hänging redan när vi var på sjukhuset, han har lite feber och hostar och blir nog hemma från skolan en dag eller två. När han blir sån får han alltid ett stort behov av att hålla sig i närheten av mamsen…Jag brukar ha en 1,92 lång skugga som hasar efter mig i ullstrumpor vid såna tillfällen. Så även idag. Dessutom har vi varit ensamma hemma större delen av kvällen och då verkar det som behovet blir ännu större på något vis.

Vi pratade förstås en del om dagens övningar på sjukhuset och om sjukhus och vård i största allmänhet. 18 är cooooool, han tycker att sår och skador är SÅ spännande. Lite upprörd har även han varit över det bemötande vi fått i första instans de senaste dagarna. Men egentligen har han inte ett dugg emot att vara på sjukhus. ”Jag mår bra av det. Här inne. Det känns behagligt och mjukt på insidan, liksom”. Hmmmm…..Jag skojade lite och sa att han nog egentligen har ett behov av att bli omhändertagen. ”Jaa”, sa 18, ”det är ju ingen som tar hand om mig” och la upp en simulerad gråtattack som övergick i ett gapskratt som  avbröts av en rejäl hostattack.

Sedan sa sonen rätt ut exakt det som jag tänkte i samma stund. ”Jag kanske har fel yrkesplaner, jag skulle nog jobba på sjukhus istället. Eller varför inte i ambulansen? Det tror jag skulle passa mig jättebra. Bara man inte behöver läsa en massa mera matte för det…..” Faktum är att jag också tror att 18 skulle passa väldigt bra i ambulanssjukvården. Han är lugn och trygg, han lyssnar mer än han pratar och är bra på att ta hand om andra. Dessutom är han cool och stressar inte upp sig i första taget.
Det hela slutade med att vi satt framför datorn och kollade vilken behörighet som krävs för att t ex bli sjuksköterska. Det var lugnt på mattefronten, däremot behövs det lite mer naturkunskap, B-kursen har han valt bort till förmån för musik i någon form.

”Fast jag fortsätter nog på musikerspåret iaf” sa 18. ”Men nu går vi och tittar på Sjukhuset på 3:an. Jag är i sjukhusmood just nu”. Så vi gick och tittade på TV. Och jag konstaterade ännu en gång att det är tur att vi är olika, att det finns folk som pallar med att jobba så. Själv skulle jag nog platsa ganska bra i föreningen ”Vi som stöttat medicinska vetenskapen genom att inte bli läkare”.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

5 responses »

  1. Ja, det är verkligen tur att vi är olika för på något sätt behövs vi ju! Äldsta fröken är säker på sin framtida karriär medan våra yngre upplagor inte är lika på det klara med framtiden. Husse häckar ju på ett sjukhus men det hade nog inte passat mig heller… Egentligen skulle jag vilja ha en restaurang!
    God natt från mig!

  2. Det är tur att vi alla är olika annars skulle det inte finnas allting vi nu har. Då skulle alla se likadana ut och jobba med samma sak.
    Det behövs kloka lugna personer i vården de som orkar och vågar stå upp för mänskligheten. De där surpupporna som ni träffade på mottagningen måste vara aliens som ska mota bort de som inte lyckas ta sig förbi dem. 😀
    Ha det bra!

  3. Ja det behövs nya krafter inom sjukvården…men tror att man som ambulansförare ska vara utbildad sköterska elller i varje fall undersköterska först de flesta länen… har blivit mycket större krav på det yrket… för att kunna ge bästa möjliga första vård vid skadeplats… men va tusan… det är väl bara att börja söka? annars varken händer det ju eller vet man nåt =) *kraam*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s