Ledsen tärna

Standard

Det blev ingen rolig lucia alls för 15 i år 😦

Igår började det svida lite i halsen på henne. Men hon bet ihop och åkte iväg på genrep inför kvällens luciakonsert. I morse ringde väckaklockan halv fem och hon och kompisen började på att göra sig i ordning för lucia hos sin körledare. Jag undrade hela morgonen vem det var som släppt in hunden som skällde så – men sedan insåg jag att det var 15 som hostade.

Eftersom 15 är envis, inte bara som en gammal get utan som en hel getfarm med överåriga getter, så fanns det inte på kartan att ställa in. Hon åkte iväg. Men ringde efter en timme och ville bli hämtad. Hon kröp ner i sängen igen och fick ställa in både luciatåget i skolan och kvällens två konserter. Många timmars övning har hon lagt ner – helt i onödan. Stackars 15 hostar och kraxar och är jätteledsen. Och jag lider med henne – hon har nämligen lyckats med konststycket att vara rejält sjuk just den här tiden de senaste tre åren. Trist 😦

Den ursprungliga planen var att Kärleken och jag skulle träffa tomten i kväll ute på shoppinghelvetet utanför stan och sedan åka direkt till föreställning nummer två som börjar klockan 20. Men när jag frågade 15 om hon ville att vi skulle komma hem en stund istället hörde jag hur rösten blev liten och darrade och sedan sa hon ”ja..det vore lite mysigt faktiskt”. Tomten får vara till en annan dag, helt enkelt. Men konserten ska vi åka på om en stund.

Kan ingen utrota alla baciller som flyger runt i luften just nu?

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

13 responses »

 1. Lilla stumpan så trist att bli sjuk på en så viktig dag.. Jättetrist verkligen.
  Se till att pyssla om henne ordentligt – de blir fortfarande väldigt små när de är sjuka fast de vill vara så stora för det mesta.

 2. Stackars liten, hoppas att hon snart kryar på sig. Lilleman insjuknade ikväll när vi var på lusse/teateruppvisning, nu ligger han med 38.5. Enda fördelen är väl att de hinner bli friska till julafton!!!!
  Kramizzzzz

 3. Det är verkligen synd om femton…och visst är det väldigt aggresiva baciller i farten kring varje Jul…så röstar också på ”utrotning” snälla bakterier undantagna! Ha det!

 4. Stackars 15 inte undra på att hon ville att ni skulle vara hemma istället för att träffa tomten. Stackarn har missat många Lucior de senaste åren.
  ”Bemmar över” antibacilltabletter till 15 så att hon ska slippa alla bacillusker.
  Ha ett bra!

 5. Pingback: All I want for Christmas « Pruddelutt här och nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s