Spismannen ringer två gånger

Standard

Han kom till sist – spismannen.

Tro’t eller ej, men båda ugnarna går att laga! Yippi! Det behövs en reservdel till varje á cirkus 400 kronor. Sedan tillkommer det förstås 750 kronor för felsökningen idag och så blir det ju lite arbetskostnad när reservdelarna ska sättas dit. Men det är ändå bra mycket bättre än att lägga ut drygt 10 000 på en helt ny spis! Vi kommer väl dithän ändå framöver med tanke på att spisen snart har 17 år på nacken – men det är onekligen bättre att bestämma själv när bytet ska ske än att vara tvungen att fixa något därför att det gamla har slutat att fungera.

Givetvis var det inga reservdelar som fanns hemma. Så han ringer igen. På måndag eller så.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

14 responses »

 1. Vilken precis tidsangivelse du fick igen 🙂 men vad bra att de gick o laga iaf…för oss tillkommer även avgifter för resor, men det är kostnader man får man ta då det är ”självmant” Ha det!!

 2. Ojj, vilken himla tur ni har i oturen ändå!
  Trodde inte det var möjligt att laga gamla apparater billigt alls. Hoppas reservdelarna inte blir försenade så julmaten hinnar fixas i tid iallafall!

 3. Men han kom i a f , Tomten kommer ju bara en gång om året 😉 Hoppas nu att delarna hinner fram. Blir det micromat annars? Ha en trevlig Lucia!

 4. Vilken mardröm, att bli av med spisen före jul, det har hänt mig också, men min gube rasslade genast iväg och köpte en ny, antagligen för att hålla mig något så när lugn.
  Ha det gott denna lucia!

 5. Vad skönt att det itne krävdes mer… Det ahde kunna bli väldigt dyrt när du säger att den är 17 år gammal… Idag är de digitala mer än mekaniska så håll hårt i din spis…
  Ha en mysig lussekväll. Kram

 6. Ja, jisses… gamla spisar vet man var man har och man vet deras begränsningar och förutsättningar. Bara det talar för att inte förhasta sig och byta. Tänk på allt jobb att ”köra in” en ny spis. Jobbar för fullt på att försöka begripa mig på varmlufsugnen som jag inte haft tidigare. Hällen går väl an att lära sig men ugnen… grrr! Håller tummarna för att ”spismannen” kommer i tid och fixar det han ska /rambra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s