Det var ju MITT trick!

Standard

Hemmet var tomt på ungdomar ett par timmar i helgen. Vad gör det hemmavarande föräldrarna? Städar? Tvättar? Röjer i förrådet? Julpyntar?
Näpp. Det tar chansen att tillbringa HELA förmiddagen i sängen 😉

Efteråt, när båda ligger där – helt utpumpade, behagligt avslappade och nöjda – tar Kärleken till orda.

”Jo, jag undrar om det inte börjar på att bli dags att byta bil”.

Va?? Det där är ju MITT trick! Att ta upp saker som kräver ett visst lirkande strax efter en lyckad sejour i sovrummet (eller för all del någon annanstans oxå). När han ligger där, med ett lojt leende på läpparna, brukar det inte vara svårt att få sin vilja igenom 🙂

Övervägde en stund om jag skulle bjäbba emot. Sedan kom jag på den ultimata lösningen:
”Ja, det kanske ligger något i det…..Kan inte du ta och kolla runt lite. Se vad vi kan få för vår nuvarande bil, fundera lite på vad du vill ha istället och hur vi ska finansiera mellanskillnaden.”

Ha! Kärleken är som bekant Uggla. Han räknar och kollar och funderar. Och räknar lite till. Men om det ska hända något – då måste familjens Lejon in på banan. Och jag tycker inte att det är så bråttom med ny bil, nu när den vi har är nyservad och dessutom har gjort ett så stort hål i plånboken…..Smart va?

😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

3 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s