Dålig tajming

Standard

Grrrrr…….

Skulle baka lussekatter idag – mitt skärsår från förra helgen har äntligen läkt någorlunda.

Satte på ugnen samtidigt som jag ställde första plåten att jäsa. 25 minuter senare var ugnen inte varm. Slog över till varmluft och den blev varm på nolltid. Nästan för varm – för den första plåten blev väl mörk. Slog tillbaka till konventionell värme till plåt nummer 2. Efter nio minuter var bullarna fortfarande helt ogräddade. Slog tillbaka till varmluften och kunde plocka ut en plåt skorpor i form av lussekatter en stund senare. Gräddade två plåtar saffransbullar, fyllda med mandelmassa, smör och kardemumma. De är tigrerade, bruna här och var.

Spisen som är 17 år har alltså gått sönder. Vem har tid, råd och ork att börja jaga ny spis nu – ett par veckor före jul? Inte jag iaf….Så det blir att ringa servicebutiken i morgon och se om någon har tid att komma och titta på eländet. Annars är det bara att bita ihop och ge sig ut och jaga ny spis. Jag vill inte!!!!!

Nu ska jag doppa en lussekattsskorpa i tekoppen och läsa vidare i min bok. Och vara lite sur, vrång och grinig 😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

9 responses »

 1. Ibland är det skönt att vara lite sur, vrång och grinig. Åtminstone en liten stund. Sitt du och läs och doppa tills det går över. Kanske kan du spela ”Soul Kitchen” med Doors i bakgrunden?
  *skickar över en liten uppmuntrande klapp på kind*

 2. Säg när någontin går sönder vid rätt tillfälle! Dagen innan äldsta fröken tog studenten pajade dammsugaren. Då var det bara att göra en akututryckning och köpa nytt. Hoppas det ordnar sig med spisen men frågan är om det är lönt att laga…
  Kram!

 3. Dumma spisen som väljer att paja såhär strax före jul.. tror dock som znogge att lagning troligen inte lönar sig på en sån gammal spis..

  Hoppas att lussekattsskorporna smakade gott att doppa mitt i eländet iallafall!

 4. Ja, är det inte typiskt?Och alltid vid fel tillfälle.Hoppas det är ett mindre fel så du slipper leta efter en ny så här innan jul:-)

 5. Den dagen finns inte när saker går sönder och man är förberedd. Men å andra sidan, saffransskorpa låter ju riktigt gott!!!!!!
  Lycka till med spisen nu!!!!
  Kramizzzz

 6. Åh, vad trist det är när såna där ”måstefunka” grejjer går sönder!
  När vi kom hem från en utlandsresa för några år sedan stod frysen och rann, den hade pajjat dagen innan vi kom hem och vi hade brännt det mesta av pengaran på resan, inte kul!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s