Bella Italia

Standard

Flagga 

Så är vi hemma igen efter vår höstlovsresa till Italien. Vi tyckte det var bäst att passa på att se Venedig innan hela härligheten sjunker ner i havet. Det finns ju en risk för det, har vi förstått.

Det är alltid lite spännande att ge sig ut på en resa som består av flera, av varandra oberoende delar. Kommer det att funka? Stämmer tiderna? Tänk om det blir strejk någonstans längs vägen så att vi missar någon anslutning? Man vet ju aldrig. Den här gången fungerade allt alldeles utmärkt. Vi flög från Skavsta till Milano/Bergamo, bodde en natt i Bergamo och hann även se lite av den gamla, mysiga staden. Åkte tåg till Venedig via Brescia, det tar ungefär tre timmar. Vi bodde på ett enkelt och mycket prisvärt B&B inne i Venedig, inte så långt från Scalzibron. Vi hade tre hela dagar i Venedig och vände sedan tillbaka med tåg och flyg, dock utan extra övernattning den här gången.

Vi har njutit av sol och värme, sight-seeat med råge, shoppat lite, ätit massor med glass, åkt Vaporetto, spanat in folk och bara njutit av tillvaron. 15 har fotat det mesta som kommit i hennes väg. Så nu kommer min reseberättelse i småbitar, följt av det 15 såg genom sin kameralins.

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

4 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s