Bilden i min header

Standard

MärtaGreta gillade min header. Jag tycker också om den – den passar ju dessutom ganska bra så här års. Det finns en liten kul historia att berätta om bilden och den kommer här:

Bilden är tagen i Central Park, NY, för nästan exakt ett år sedan. Det var en varm dag och vi hade gått och gått och gått och var på väg genom den gigantiska parken först till Strawberry Fields för att spana in minnesmärket över John Lennon och sedan till Dakota Buildings i hörnet av Central Park West och West 72nd Street som var John Lennons hem. Jo – familjen har en hängiven Beatlesfan (guess who…).
Det var meckigt i parken eftersom man höll på att rigga till New York Marathon som skulle gå ett par dagar senare. Vi kryssade fram bland kravallstaket och andra hinder och stannade till sist för glass – efter högljudda krav från dåvarande 14 och 16. Med varsin glass i nypan satte vi oss på en bänk vid minnesmärket, filosoferade lite och betraktade folklivet.

Det var strax före Halloween och minnesmärket var dekorerat med många pumpor och en hel del höstblommor. På ena sidan låg en trasig gitarr med en lapp fasttejpad. ”Make a wish” stod det på lappen. Då och då kom det fram någon som stoppade ner lite pengar i gitarren, stod tyst en stund och begrundande det hela för att sedan långsamt strosa därifrån.
Plötsligt blev det ganska folktomt runt Strawberry Fields, alla människor var borta, förutom vi och ett par personer som såg ut som uteliggare som satt en bit bort. Jag började gräva i jeansfickan efter lite småpengar när jag såg i ögonvrån att de förmodade uteliggarna började röra sig mot minnesmärket. Sedan gick det snabbt – den ene böjde sig ner, vände upp och ner på gitarren och tömde innehållet i sin jackficka för att sedan lägga tillbaka gitarren på samma ställe och snabbt försvinna in i buskarna.

Vi blev nästan lite fulla i skratt, faktiskt. Undrar just hur länge de hade kört gitarrtricket? Och hur pass lönsamt det var? Lite märkligt också med tanke på att det vimlade av poliser på alla andra ställen, poliser som snabbt var på plats och tog hand om personer som s a s inte stämde in riktigt i omgivningen. Fast jag undrar om inte John Lennon sitter däruppe i sin himmel och ler lite trots allt. Peace, love and understanding, typ… 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

6 responses »

  1. Vad roligt med en förklaring till bilden!!!! Det var ena smarta killar måste jag säga och naturligtvis så ler John uppe på sitt lilla moln.
    Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s