Inre tjänst

Standard

Vaknade vid åttatiden av att ett enormt skyfall brakade löst utanför sovrumsfönstret. Regnet vräkte ner, det knakade i grenarna i trädet utanför och det blev plötsligt snäppet mörkare i sovrummet. Just i det ögonblicket var det väldigt gott att veta att man inte behöver ge sig ut på något idag.

Testosteronfalangen är inkallad på militärt uppdrag hela dagen, de gav sig iväg med nyputsade skor, paraduniformer och regnkappor för en stund sedan. Jag tyckte nästan lite synd om dem, faktiskt. 15 och jag är däremot hemma och lösa och lediga hela dagen. Vi har en hel del att pyssla med, men om vi inte vill sticka näsan utanför dörren så gör vi inte det. Det blir alltså inre tjänst för oss båda idag.

Min inre tjänst kommer att innebära röj i garderoben – mina höst- och vinterkläder ska fram och vår- och sommarkläderna ska bort. Jag ska också röja runt i huset och packa ihop en massa prylar som ska förpassas till något av våra två extra förråd. Räkningar ska betalas, två brev ska skrivas och det kommer säkert att snurra en och annan tvättmaskin. Och så hoppas jag på en liten stund i soffan med min nya bok.

15 ska ägna dagen åt sina studier – jag ska se om jag kan slita henne från böckerna ibland och få lite packhjälp. Hon kan behöva någon liten paus i pluggandet. Annars brukar hon ta sin kamera och gå ut en sväng när hon behöver komma ifrån, men det funkar inte idag i regnvädret.

Det verkar som det var många som klädde på sig något rött igår – men som läget verkar vara därborta nu så är det nog inte fel att fortsätta med röda kläder.

Önskar er alla en fin lördag!

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

7 responses »

 1. Ja, vare sig man vill eller inte så är det sommarkläder bort och vinterkläder fram!!!! På något vis lite mysigt tycker jag att få sätta på sig den där gosiga tröjan, de varma och goa strumporna. Det är inte så tokigt med hösten och vintern ändå.
  Idag har vi haft en massa ljus tända här på eftermiddagen, det är så rofyllt med ljus tycker jag.
  Kramizzzzz

 2. Ja det kanske är bäst att kolla höst å vinter garderoben. Sandalerna kan nog åka in i garderoben nu dessvärre. ;-( En söndags kram!

 3. Jag har inte hittat alla vinterkläder ännu, misstänker att endel ligger på det stora förrådet. Fast å andra sidan har det inte varit särskilt somriga kläder som använts mest denna sommaren. Det har varit kläder som varit lite varmare och ibland även vindtäta och kläder som man kan ha då det vräker ner regn.
  Dock är det så att alla ytterkläder ligger nedpackade fortfarande och det börjar snart bli stort behov att få fram dem.
  Ha en skön söndag! Hoppas att solen skiner på dig idag!

 4. att röja i garderober är farligt! sedan flyttar du allt till ”extra förråden” och märker att dessa alltid blir fulla. Ju fler förråd, desto mer prylar. Jag tror det måste finnas en fysisk lag som innebär att ett förråd aldrig står tomt, det är omöjligt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s