Besöket

Standard

Jag har sovit dåligt ett par nätter nu. Tankarna far som pingpong-bollar i huvudet. Jag kan inte riktigt koppla av och gå ner i varv och komma till ro. Jag sover ryckvis och när jag väl sover drömmer jag. Väldigt märkliga drömmar. Det här är varningtecken, helt klart. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vad det är som stressar mig så våldsamt. Jag tycker att tillvaron är i balans just nu – men något är det som stör mig. Mina nätter och mitt ekorrhjul är tydliga tecken på det.

I natt har jag iaf varit ute på äventyr. Ett rejält sådant. Jag har varit hemma hos Znogge och hälsat på. Och nu tänkte jag berätta hur det är hemma hos Znogge – det kan ju vara kul inte minst för Znogge själv att få veta det. Du får protestera Znogge – för jag misstänker att det är en hel del som inte stämmer 🙂

Znogge bor i ett stort blått hus med flera torn, det ser ut som mumintrollens hus ungefär. Huset ligger högt upp på en klippa som stupar brant ner i havet. Man kan komma ner till havet med hjälp av en repstege som hänger utmed klippan och när man väl tagit sig ner där finns det en fantastiskt fin liten sandstrand där man kan bada.
Vi kom till huset en helt vanlig dag – det var någon slags familjesammankomst som skulle firas och vi skulle vara med på den. Vi tog vårt pick och pack och gick in i huset, uppför trapporna till ett av tornen. Det var väldigt tomt och tyst överallt. Men vi installerade oss och bodde där ett par dagar, levde strandliv på den lilla stranden, grillade på kvällarna och såg solen gå ner i havet. Efter ett par dagar kom ett SMS från vår värdinna. Vi fick en vägbeskrivning för hur vi skulle ta oss fram till huset. ”Vi är redan här” svarade jag ”och vi har varit här ett par dagar”. ”Så bra” SMS:ade Znogge, ”då ska jag göra mig synlig så att vi kan ses”.

Znogge materialiserades på stranden – hon var liten och ljus och påminde faktiskt en del om Dolly Parton. Vi klättrade uppför repstegen och gick upp till huset, som nu var alldeles fullt av folk. Det visade sig att Znogge hade en hel kader av släktingar på besök – mostrar, fastrar, kusiner, bryllingar, sysslingar. Det var fullt överallt! Dessutom gick det tre tama tapirer och en isbjörn i trädgården och betade bland alla påskliljor som vuxit upp medan vi var på stranden. Znogge visade oss till ett annat rum som vi skulle bo i – när vi öppnade garderobsdörren satt det ungefär 32 stycken småkusiner inne i garderoben och tryckte. ”De brukar vara där på dagarna” sa Znogge ”de är lite rädda för ljuset”.

Sedan vaknade jag…….tack och lov….

Vad är det som rör sig i skallen egentligen? Är det bloggbacillen som är upphovet till allt konstigt? Och är det undra på att man är lite trött på dagarna 😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

16 responses »

 1. Muminhus och inlåsta kusiner…spännande att höra vad Znogge svarar…skönt o läsa att det inte bara är jag som har fullt upp i drömmarnas värld…stressad, ja kanske det…Ha en skön lugn Söndag Kram!

 2. JA! Det är så det är, naturligtvis! Mårran drar omkring i trädgården och det blir kallt och eländigt efter henne…..Hemulen är i själva verket Mrs Structure som vill att allt ska gå ordentligt till, enligt protokollet..Och lilla arga My är arg på det mesta just nu…Vid min svans – jag har muminsjukan – helt klart! Tack för diagnosen dr Blå – det känns faktiskt redan bättre 😀

 3. Tyvärr måste jag göra dig besviken på flera punkter! Visserligen har jag markerad midja men Dolly Parton, nej! Vårt hus är vitt och det ligger inte på någon klippa. I vårt landskap är det mesta platt nämligen. Släkten är liten men stranden är stor;-)) Isbjörnen var säkert Herr Hund och tre tama tapirer kan vara tre väluppfostrade ungdomar. Men kusinerna i garderoben gör mig fundersam…Har jag några släktingar som jobbar i det tysta nattetid… Hur som helst var det kul att ni tittade in!

 4. Instämmer med lilla Blå, det måste vara muminsjukan 😉
  Lite kul det där med drömmar, skulle förvisso vara ännu roligare om man visste vad de betydde.
  Ta det lugnt!

 5. Det är ju inte konstigt att du är småtrött efter de dagarna hemma hos Znogge hi hi. Ja ja, jag säger då det, mycket kan hända i drömmarnas värld.
  Men faktum är att frun lilla kanske behöver se om sig själv lite grann, kanske om det är möjligt sakta ner farten en smula, du kanske går på lite fort med många järn i elden fast du inte riktigt känner det.
  Sköt om dig och sov gott och lugnt inatt!!!
  Kramizzzz

 6. Konstigt, jag har faktiskt också drömt om Znogge och hon var visserligen utan det stora håret, men blond, och lik Dolly Parton, fast mera ”rimligt stor” i behagen. Håret är kort och lite tufft klippt. Hon kom hit, så jag kan inte uttala mig om huset dock. Bloggdrömmer i omgångar, har drömt om dig, Lejonet, Znogge som sagt och några till. Tydligast var en gång på Expressens tid, när vi var på en stor bloggfest, som de inbjudit till, den enda jag såg tydligt, var Filosofan, och nu när jag mött henne irl så kan jag säga, nej, hon var inte kort, mörkhårig och rund. Hon var lång, brunhårig och alldeles lagom.

 7. 😀 Det är nåt med dig och min mentor… min journalistvän… fått för mig att ni är lika och att du och jag skulle kunna diskutera en hel del, och … inte alltid vara överens, det är ju det jag gillar med henne 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s