Vilken natt!

Standard

En sån natt det har varit! Önskar att jag kunde säga att den varit full av trevligt festande, vilt sex och att den slutade med många timmars ovaggad skönhetssömn. Men den bistra sanningen ligger långt bort från allt detta.

17 gav sig iväg till en kompis i går kväll efter middagen. De skulle koppla ihop sina datorer, spela spel och lyssna på musik. Kompisen bor fem minuters promenadväg härifrån så 17 fick ingen tid att komma hem till, vi bestämde att han kommer när han kommer. 15 gick och la sig tidigt eftersom hon skulle upp strax före halv sju på söndag morgon för att ge sig iväg på ett fotojobb. Kärleken och jag tittade på film till framåt halv tolv och kröp sedan till kojs. Vi läste lite i varsin bok, släckte lamporna en stund senare och somnade.

Ja, det vill säga Kärleken somnade. Och det ordentligt. Själv låg jag vaken, sparkade och knuffade oavbrutet på timmersorteraren, men inget hjälpte. Kvart över ett gav jag upp, tog mina sängkläder och flyttade ut i soffan. Det var varmt och syrefattigt – jag var ju tvungen att stänga dörren in till sovrummet där fönstret stod öppet, en stängd dörr dämpar det värsta av ljuden från timmersorteringen, men luftcirkulationen blir inget vidare. Lyckades till sist somna, sannolikt framåt två-draget.

Vaknade med ett ryck klockan fem, genomsvett och med ont i huvudet och stel rygg. Konstaterade att 17 inte kommit hem. Skickade ett SMS och frågade om han var vid liv. Fick inget svar. Väckte Kärleken (som låg på diagonalen i sängen och sov väldigt gott) och frågade vad vi skulle göra. Ring honom, blev svaret. Ringde 17 som undrade om jag var riktigt klok – ”Jag sa ju att jag skulle vara borta hela natten, typ”. Jag förklarade för den unge mannen att det gjorde han inte alls det och att man faktiskt blir lite fundersam när han inte dykt upp så dags på morgonen. Kröp tillbaka in i vår säng, blundade lite, 17 ramlade in kvart i sex. Blundade lite till. Halv sju ringde klockan och det var dags att gå upp och hjälpa 15 att komma iväg ordentligt på sitt fotojobb.

Det är en himla tur att man ska åka på tjänsteresa redan i eftermiddag och att tre hotellnätter väntar. Utan sällskap av snarkande äkta man och tonåringar med totalt olika dygnsrytm 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

4 responses »

  1. Göta Petter vilken natt!!!! Detta var defenitivt ingen skönhetssömn, du får ta igen det på hotellet!!!
    Ha det så bra nu när du far iväg!!!
    Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s