Förföljd

Standard

Jag brukar inte ha anlag för paranoia – men ibland kan man ju undra vad som händer egentligen….

Igår fick jag ett mail där det bl a stod så här:

”På sommaren och semestern är det mänskligt att njuta lite extra. Det blir lätt en kall öl till maten, lite extra gott vid grillen och kanske en och annan glass när värmeböljan kräver det. Små avsteg gör lätt att några förargliga extrakilon smyger sig på.”

Vaddå smyger sig på?? Jag har varit vid fullt medvetande hela tiden och fullt införstådd med att så här kan det inte få hålla på…..Här har det inte smugit sig på några extrakilon – jag vet precis när de kom och varför 🙂

Och tro det eller ej, men idag var det dags igen. Nytt mejl, ny avsändare, men gammalt, bekant tema:

”Har du (precis som jag) tagit ut svängarna i sommar med lite för mycket vin, dessertostar, nötter och alldeles för lite motion? Du är inte ensam.”

Och inte nog med det – förra veckan fick jag en katalog från Ellos: För dig som drar lite större storlekar – 46 till 58.

Det här börjar på att likna någon form av komplott 🙂 Jo, jag har ju beklagat mig över mina semesterkilon på bloggen – men det här tycker jag nog ändå är att gå till överdrift….Varför ska jag bli anfallen på det här viset? Just nu? Och vem är det som vet så mycket om mig??

Alltså:

Jag vet att jag just nu skulle behöva tappa ca 7-8 kilo. Jag kommer att ta tag i det aktivt från och med nästa vecka och jag har goda förhoppningar om att det hela kommer att ordna sig ganska snabbt när vardagsmaten kommer tillbaka och när jag kommer igång med gymmet och jumpan igen. Nöjd så? 😀

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

11 responses »

 1. Härlig bild :-)Ja, jag tror man tar till sig mer när man tänker på sånt själv.Som vikten till exempel.Helt plötsligt handlar allt om vikten.Eller när man var gravid, ja, vips så skrevs det i tidningar, och program på TV…Ta det i din takt då 🙂

 2. Vi sitter i samma båt och nu ska kilona bort! Har redan tappat ett eller två, nja ett, blev ju pizza i går. Men har varit ganska ståndaktig måste jag säga!

 3. Jo, men då är det nog många som är förfölja, dock inte jag för jag har inte fått dessa mejlen.
  Men är det sommar ska man väl få passa på och njuta av allt den kan erbjuda.
  Så jag liksom många ska ta tag i det där med vikten, snart. 😉
  Ha det bra!

 4. 7-8 kg??? Bara!!! Här skulle behövas gå ner åtminstone 15 kg.. Men vem bryr sig. De kilona har jag tuggat till själv och försöka gå ner i vikt är det tråkigaste jag vet! Så varför anstränga sig. Än så länge är jag inte för tjock så då får det gå. Men den dagen då jag ledsnar på min kropp får jag väl göra en ansträgning. Men jag är alldeles för kort för min vikt… Så är det! Kramisar

 5. inga förföljare efter mig…men helt klart finns det som alltid efter semestern något att bli av med…lycka till när du än sätter in stöten 🙂

 6. Ja man undrar verkligen. Klart man måste frossa lite på sommaren ;-). Och då kan jag passa på att tala om för dom skickar mail till mig, jag behöver ingen viagra! Kramar!

 7. Några sommarkilon hör nästan till, sen får man brottas med dom efter sommaren. Lagom har de försvunnit till julen och då läggs de på igen, för att återigen brottas bort. Då har de lagom försvunnit till sommaren när man återigen lägger på sig några kilon. Uj uj uj, dessa förbaskade kilon!!!!
  Kramizzzz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s