Snabbrepris

Standard

Då var man hemma igen då, efter en turné genom mitten på Sverige. Midsommarhelgen och torsdagen före kan väl sammanfattas ungefär så här:

 • Kärleken och jag åt lunch på en libanesisk restaurang i Stockholm i torsdags. Libanesisk mat är väldigt god, många olika smaker. Mmmmm….
 • 17:s avslutningskonsert flyttades inomhus till Riddarholmskyrkan p g a regnrisk. Marscherna gör sig klart bättre utomhus….men annars var det en väldigt bra konsert. Och om någon ande i någon sarkofag i kyrkan funderat på att vakna till så är den definitivt vaken nu 🙂
 • Vi parkerade bilen i Solna och tog T-banan in till stan. Det var väldigt smidigt och det var inga som helst problem att komma ut från Stockholm, trots midsommarrusningen.
 • Inget regn på midsommarafton, bara en massa gråa moln.
 • Att fira midsommar med nykterister innebär garanterat fritt från ont i håret dagen efter 🙂
 • Oavbrutet regnande på midsommardagen.
 • Släkten är värst…no further comments….
 • Helene Turstens nya bok var inget vidare
 • 15 trivs väldigt bra på konfalägret, har använt alla 10 paren skor och skulle kunna vara kvar på lägret resten av sommaren.
 • Vandringsmässa är bra – man slipper träsmak! Det hela tillgår så att man vandrar runt i naturen tillsammans, sjunger en psalm här, vandrar lite, lyssnar på predikan där, vandrar lite till. Så där håller man på till allt är klart. Fiffigt!
 • 17 är himla duktig på att köra bil. Han har kört från Sthlm till Dalarna, från Dalarna till konfalägret och sedan vidare ända hem. Han klarade midsommarrusningen i Sthlm utan att darra en sekund på manchetten.
 • Jag har saknat bloggen

Nu är det snart dags för en liten whisky och sedan drar det ihop sig till måndag igen. Härligt 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

12 responses »

 1. Lite blandad kompott. En del bra och en del mindre bra, i synnerhet ert väder. Ni skulle ha åkt till Norrland för det är här solen är sedan lång tid tillbaka……
  Det var grymt duktigt av sonen att klara Stockholmstrafiken och han bör klara körkortet utan större mankelimang.

  Innan jag går hälsar jag er välkommen hem och önskar er en skön kväll i soffan eller utemöblerna, kram!

 2. Välkommen till bloggen!!!! Mycket duktigt av sonen att klara av Stockholms-trafiken. När vi bodde därnere så kan jag inte påstå att jag älskade att köra inne i stan, uschamej!!!!
  Kramizzzz

 3. En gammal vän till mig (han som låtsades sälja La Guagua till mig) kom till Stockholm en gång och hyrde bil. Never Again! You’re always on the wrong bridge! And all those one-way streets! Stämmer väl, för min del. Jag brukar också befinna mig på fel bro. Libanesiskt är gott! Senaste gång jag åt libanesiskt var med pappa i London…visste inte att det fanns i Stockholm! Jaha, så det blev Solna. Not bad, jag hade rätt. Jippiii!

 4. Fruluftsmässa ute i det fria har jag varit på en gång, men vandringsmässa var något nytt. Låter som en scoutmässa 🙂

 5. Japp Tankspridd – helt rätt! 15 är på konfaläger med scoutinriktning och vandringar av olika slag hör ju till scoutpedagogiken. Himla bra sätt att lära sig saker på, tror jag!

 6. YES! Vad kul!
  Jag konfaläste också via ett månadslångt scoutläger. Det var det absolut roligaste läger jag varit på, helt utan konkurrens!
  Sen kan jag ju hålla med om att vi kanske inte var lika flitiga med bibelläsningen som våra mera traditionella komfirmandkompisar.
  jag blir faktiskt riktigt glad när jag hör andra åka på motsvarande läger.

 7. Gammlegård i mitten av 80-talet. Ligger någon mil öster om Lund, ungefär…
  Så vitt jag vet håller de fortfarande på där och på ”min tid” arrangerade förbundet motsvarande läger på flera olika platser i Sverige. Med undantag från en tjej från Täby hade vi skåningar och blekingebor med på vårt.

 8. Tänkte om du möjligtvis också var på Kjesäter – Svenska Scoutförbundets folkhögskola. 17 var där för två år sedan och älskar det stället, 15 blev såld redan då och själv kan man bara beklaga att det inte finns konfaläger för ”mogen ungdom” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s