Retromiddag

Standard

Jag törs nästan säga det högt nu 😉 Det är FREDAG!
17 lämnade stan vid lunchtid och väntas åter söndag eftermiddag. 15 ska hämtas hos en kompis vid midnatt. Just nu innebär det nästan sex timmars total vuxentid. Yes!!!

Först väntar en riktig retromiddag. Jag har precis ställt in en ostsufflé i ugnen. Ostsufflé var en ständigt återkommande helgrätt på den grå stenåldern i vårt hushåll. Jag tror inte att det har stått på bordet sedan dess….men ikväll är det dags. Jag har gjort precis som förr, bottnat formen med broccoli och sedan gjort en sufflésmet med riven Västerbottenost i. Ett litet modernt tillägg kommer det att bli idag, Kärleken har gett nådigt tillstånd till det. Parmaskinka i tunna skivor – det hade vi inte på 80-talet! Själv tänker jag ta ett glas rött, Kärleken ska köra bil senare så han får nöja sig med vatten. Men det är inte så illa det heller.

Eftersom en sufflé aldrig ska vänta på att ätas så äter vi först. Sedan kommer vuxenkvällen att braka loss. Och då vet man aldrig vad som kan hända…..

Ha en trevlig fredag kväll alla bloggisar – det tänker jag och Kärleken ha 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

5 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s