Heja Ordalaget!

Standard

 Jag blev så ledsen när jag läste inlägget Ordalaget skrivit om sin mobbade son 😦
Ingen, varken vuxen eller barn, ska behöva bli kränkt på jobbet eller i skolan.

Klart att tigermamman kommer fram till sist – känner igen det så väl från i vintras när 17 gjorde illa sin fot. Du har gjort illa min unge, passa dig jäkligt noga……..Grrrrrr……..

Det är så hemskt att läsa om lärare som lägger över ansvaret på den mobbade – det lärarna och skolpersonalen måste göra är ju att vara där, att se och att ta tag i saker när de händer. Innan det går för långt. Alla på skolan, både barn och vuxna, måste visa att man inte tolererar att någon blir kränkt.

Sedan är det ju också märkligt att föräldrarna till den som mobbar inte är beredda att lyssna och hjälpa till – för deras pojke har ju faktiskt ett stort problem som kan göra att han går helt överstyr om man inte får stopp på beteendet nu.

Ordalaget – du har gjort det enda rätta ! Eftersom det uppenbarligen inte har gått att lösa situationen i skolan. Då måste man ta in utomstående. Man måste göra det hela synligt. Ni behöver hjälp av personer som står utanför – skulle tro att det har gått prestige i det hela för skolan, vilket gör att de har svårt att agera fokuserat och professionellt. Och det är inte lätt som förälder att kämpa på på ett konstruktivt och balanserat sätt när ens unge mår dåligt och har blivit kränkt och man själv helst vill slå ett brännbollsträ i huvet på mobbaren och dens föräldrar.

Kämpa på! Och krama pojken och dig själv ordentligt 🙂

Annonser

About pruddelutt

Jag föredrar att se livet från den ljusa sidan och försöker alltid (oftast) att möta tillvarons prövningar med ett skratt. Älskar att resa och upptäcka nya platser, tycker om god mat, tar mig gärna ett glas single-malt whisky och tycker att inget är så allvarligt att man inte kan skoja om det - bara man gör det på rätt sätt. Gift sedan den grå forntiden (1986) med min kärlek sedan universitetsåren. Vi har två ungdomar 22 (utflugen pojkvariant) och 20 (flickvariant som flyttar till hösten).

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s